ΆΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ «Μίνωας 2024»

 Αποστολή μηνυμάτων 112 προς τον πληθυσμό της Κρήτης τη Δευτέρα 22/04/2024 και την Τρίτη 23/04/2024 για τις ανάγκες διεξαγωγής της ΆΣΚΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΥ «Μίνωας 2024».

Ειδικότερα, για τις ανάγκες της άσκησης θα σταλούν σε κατοίκους και επισκέπτες της Κρήτης συνολικά τρία (3) μηνύματα: Ένα το πρωί της Δευτέρας 22/04/2024 και δύο την Τρίτη 23/04/2024.



Όλα τα μηνύματα θα ξεκινούν με τη διακριτή ένδειξη «ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ»
Για την άσκηση αυτή μίλησε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, τονίζοντας:
“Θα γίνει σε όλη την Κρήτη, σε όλους τους Δήμους. Περιλαμβάνει 75 επεισόδια στο σενάριο και θα ασκηθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.Θα γίνει εκκένωση 1.000 σχολείων περίπου στην Κρήτη, θα υπάρχουν επεμβάσεις σε αεροδρόμια, λιμάνια, σε νοσοκομεία. Το σενάριο περιλαμβάνει δύο σεισμούς.


Ο πρώτος υποτιθέμενος σεισμός θα γίνει τη Δευτέρα στα Χανιά και θα επηρεαστούν τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Την Τρίτη, ένας δεύτερος σεισμός 7,2 βαθμούς θα εκδηλωθεί κοντά στο Ηράκλειο, οπότε ουσιαστικά θα μπουν στην άσκηση οι Περιφερειακές Ενότητες του Ηρακλείου και του Λασιθίου. Είναι μια άσκηση πλήρους ανάπτυξης πεδίου σε όλη την Κρήτη. Συμμετέχουν όλοι οι δημόσιοι φορείς. Θα μεταφερθούν δυνάμεις από την Αθήνα. Είναι η μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στην Ελλάδα“.

Η επιλογή της Κρήτης δεν είναι τυχαία, κι αυτό γιατί το νησί μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές από σεισμούς και καταστροφικά συμβάντα, επομένως η ετοιμότητα πρέπει να είναι στον υψηλότερο βαθμό.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........