Εκθεση του Αστέρη Γκέκα «Τάματα στον ΜΕΛΛΟΝΤΑ χρόνο του Πριν» στο ισόγειο της Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Στις 26 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Αστέρη Γκέκα «Τάματα στον ΜΕΛΛΟΝΤΑ χρόνο του Πριν» στο ισόγειο της Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (Β. Κορνάρου 97, Σητεία 72300).
 Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου έως 14 Μαΐου 2024
 Ωράριο: 11:00-14:00 & 18:00-22:00

‘’ Ευχετήρια ορθώνω τάματα, στα μάτια ολονών να γίνουν θαύματα, Στο παρόν και στον ΜΕΛΛΟΝΤΑ χρόνο οι ελπίδες και οι ευχές. Ηχηρές σημειώσεις της ως τώρα θητείας μου στην τέχνη και στη ζωή, μαζί με αποτυπώσεις από την αισθηματική μας ιστορία του πριν, όλα γίνονται προτάσεις για το αίσιο μέλλον. 


Είναι μια προσευχή για μια αντίσταση στον διάχυτο φόβο, με εργαλείο την αισιοδοξία του χρώματος και τα ως τώρα ιερά και Όσια. Είναι εικονίσματα, τάματα για την σωτηρία της φύσης, την αγάπη στον άνθρωπο, την ανάγκη του έρωτα και της αγάπης, την άνθηση κάθε τέχνης, τη δικαίωση, και για τη Στεία τη μουσική τη θάλασσα και το ταξίδι στο αίσιο μέλλον. Είναι πρόταση για μια διαδικασία νέων στόχων και ονείρων για καθέναν που λογάται λεύτερα, έχοντας παρακαταθήκη σταθερές αξίες του πριν.’’
Αστέρης Α. Γκέκας


Βιογραφικά στοιχεία:
Θεσσαλονίκη 1954. Μαθήτευσε σε εργαστήρια χαρακτικής στην Αθήνα αλλά σημαντική ήταν η επίδραση και διδασκαλία του Στειακού ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ που διαμόρφωσε νωρίς την καλλιτεχνική ρότα του ,και δηλώνει τον Στειακό δημιουργό ως κυριότερο Δάσκαλο του με την ισχυρότερη επίδραση. 

Πάνω από εκατό εκθέσεις σε πενήντα χρόνια θητείας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο . Διατηρεί ιδιόκτητο εργαστήρι επί της οδού vernuill στο Παρίσι και στον Βόλο το Ορυχείο των χρωμάτων και των χαράξεων. Θεωρητικά κείμενα για την εργασία του έχουν γράψει: Αθήνα Σχινά, Χάρης Καμπουριδης, Νίκος Γρέκος, Καίτη Στεφανάκη, Μαίρη Γουριώτη.

Μερικές εκθέσεις της τελευταίας δεκαετίας:
-Πανεπιστήμιο Γενεύης, χαρακτική για την ελληνική ποίηση.
-ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ Μουσείο Αιγών, ΒΕΡΓΙΝΑ imperial PALIMSTES.
-Berlin,Moabit,Faistos, personalishe Mythologie.
-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ Αρχαιολογικό Μουσείο αρχαίου Δίου Αρεταρίες στην θέα Ίσιδα.
-ANATOLIA ACT Θεσσαλονίκη, Αφιέρωμα στην EMILY DICINSON.

- Αθήνα: ΑΣΥΛΟ των ποιητών, πολυχώρος ΟΣΤΡΙΑ.
- Αθήνα: Τα τραγούδια του ΜΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, πολυχώρος εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
- ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ‘’1922’’.
- Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, Ξενομπάτης στην στράτα της ερωτιάς και της αγάπης.
-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, Παλιμψηστα Λάβαρα.
- Gallery Theorema Braxeless.καφε Γκρέκο.
- G.B.YORK στο YEMEN HEANEN.
- ARTOS ART FOUNTATATION NICOSIA ,the last bride.
-Τάματα στον ΜΕΛΛΟΝΤΑ χρόνο του πρίν ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ , ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ,ΒΟΛΟΣ. κ




ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........