Με ευρεία ατζέντα θεμάτων ο Δήμαρχος Σητείας στην Περιφέρεια

 Με μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρου Αρναουτάκη, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτης, Αμβρόσιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ Γιάννης Ανδρουλάκης.


Η πορεία των έργων, τα οποία υλοποιούνται στο Δήμο Σητείας  με χρηματοδότηση της Περιφέρειας,   αλλά και η δυνατότητα ένταξης νέων, συζητήθηκαν εκτενώς, με τον  Περιφερειάρχη να εστιάζει στον καθοριστικό παράγοντα της προβληματικής, πλέον, χρηματοδότησης των περιφερειών .Το έργο της αποπεράτωσης – αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στο κομμάτι της μεσαίας και πάνω πόλης της Σητείας, καθώς και η σύνδεση των υδρομέτρων, η αποκατάσταση του περιμετρικού τοιχίου του αύλειου χώρου της Αγίας Αικατερίνης και της εισόδου, όπως επίσης και η αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας, ήταν μεταξύ των θεμάτων τα οποία έθεσε ο κ Ζερβάκης.


Ο Δήμαρχος Σητείας, ενημέρωσε επίσης τον κ Αρναουτάκη για την συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου,  με πρωτοβουλία του ΓΕΩΤΕΕ και του Δήμου Σητείας, με μοναδικό αντικείμενο την προσβολή του φοινικοδάσους από το ρυγχοφόρο των φοινίκων. Στην Συνάντηση θα γίνει ενημέρωση και θα κατατεθούν προτάσεις διαχείρισης του προβλήματος, από τον κ Δρ Δημήτρη Αβτζή, ερευνητή, δασολόγο – εντομολόγο.


Δοθείσης της ευκαιρίας ο κ Ζερβάκης έθεσε το θέμα αναγκαιότητας, καλαίσθητης οριοθέτησης και περίφραξης του φοινικοδάσους,  με την συνδρομή της περιφέρειας και τις υποδείξεις της Δασικής Υπηρεσίας, μια παρέμβαση η οποία θα πρέπει να γίνει άμεσα, εν όψη και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.


Παραμένουμε σε διαρκή επικοινωνία και αδιάλειπτη συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία ενδυναμώνει το έργο μας βάζοντας στόχους από κοινού οι οποίοι φέρνουν χειροπιαστά αποτελέσματα, για την βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........