Ο Μαύρος Κόλυμπος Του Δήμου Ιεράπετρας

 Ο οικισμός Μαύρος Κόλυμπος με την ομώνυμη παραλία βρίσκεται 51 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 16 χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα.


6326581052_e30cea3eb7_o

Η παραλία του οικισμού είναι μια ήσυχη παραλία με ψιλό, γκρίζο βότσαλο, βραχώδη βυθό και καταγάλανα, κρυστάλλινα, βαθιά νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, όμως υπάρχουν αρκετά αρμυρίκια τριγύρω που προσφέρουν την σκιά τους στους λουόμενους, καθώς και αρκετές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

IMG_9405

Ο Μαύρος Κόλυμπος βρίσκεται 51km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 16km ανατολικά της Ιεράπετρας. Είναι ένας μικρός οικισμός κοντά στην ακτή που έχει γνωρίσει μια ήπια ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες. στην περιοχή υπάρχουν αρκετά δωμάτια και μικρές ταβέρνες.
IMG_9406

IMG_9408

Η παραλία του Μαύρου Κόλυμπου έχει ψιλό μαύρο βοτσαλάκι και ήρεμα βαθιά νερά. Ο βυθός είναι βραχώδης δεν μερικά σημεία, κάνοντας τον ιδανικό για ψάρεμα και μάσκα. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια δίπλα που μπορούν να σας χαρίσουν τη σκιά τους. 
IMG_9409

IMG_9410

IMG_9411

Μπορείτε να έρθετε ως εδώ παίρνοντας το δρόμο για Μακρύγιαλο από τη Ιεράπετρα αλλά ακόμη και με το λεωφορείο που πάει Μακρύγιαλο. Στον Μαύρο Κόλυμπο αξίζει να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και να κάνετε μια εξόρμηση στο καταπράσινο χωριό του Ορεινού και στο κοντινό φαράγγι των Κόκκινων Πεταλούδων.

3943878535_f8c48cf2a3_o

IMG_9412

IMG_9413

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........