Το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με δράσεις

 Το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με δράσεις που ανταποκρίνονται στον κοινωνικό και παιδευτικό ρόλο των σύγχρονων μουσειακών οργανισμών. 


Με το θέμα του φετινού εορτασμού, «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) αναδεικνύει τα μουσεία ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας και προωθεί την αντίληψη για έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς.


Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο θα υποδεχθεί ασθενείς με άνοια και Alzheimer από το Κέντρο Ημέρας ΝΕΦΕΛΗ του ΠαΓΝΗ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα «Όταν η Λογική κυνηγάει τη Μνήμη / τα Σκοτάδια Όνειρα βγαίνουν στο Φως». 


Η ομάδα θα επισκεφθεί επιλεγμένους χώρους του Μουσείου και μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες και πολυαισθητηριακές εμπειρίες οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν βιώματα, θα ανασύρουν μνήμες από το προσωπικό και κοινό τους παρελθόν. 

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια των συνεργειών του Μουσείου με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και στοχεύει στην ορατότητα και στην ευζωία ειδικών κατηγοριών κοινού καθώς και στην ενίσχυση της έρευνας στο πεδίο της ψυχικής υγείας.


Επίσης, το Μουσείο θα φιλοξενήσει την εικαστική έκθεση «Το σύμπαν μου» με έργα της ζωγράφου Πόπης Καρτέρη - Μιζεράκη. Η Π. Καρτέρη αποτυπώνοντας με τα έργα της το σύμπαν, κατασκευάζει τον δικό της κόσμο, διατυπώνει τη δική της μακροσκοπική θεώρηση του απείρου. 

Με την εικαστική αυτή έκθεση, που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 15 Ιουνίου, το Μουσείο «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» συνδέει τις κοσμολογικές αναφορές με τη νεότερη υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά, την επιστήμη με την εκλαΐκευσή της γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στην επιστήμη και την κοινωνία.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........