Η Μάχη δόθηκε με επιτυχία με αποκομιδή 30 σακούλες απορριμμάτων από την Παραλία του Ανάλουκα στο δήμο Σητείας

 Με σύνθημα “Καμιά Μάχη δεν είναι χαμένη για το περιβάλλον” οι μαθητές το 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, σήμερα, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, βρέθηκαν στην Παραλία του Ανάλουκα για να στείλουν το δικό τους μήνυμα με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος.


Περισσότερες από 30 σακούλες απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα, αποδεικνύοντας ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος.


Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης ο οποίος συνόδευσε τους μαθητές στην παραλία του Ανάλουκα, το ζητούμενο δεν ήταν να καθαριστεί η παραλία, αλλά η ευαισθητοποίηση των παιδιών και η ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους τους, για ένα καλύτερο μέλλον.


Εκτός από την καθοριστική στήριξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, στο εγχείρημα αυτό του Δήμου Σητείας, της Αντιδημαρχίας Καθαρότητας και Πρασίνου και της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας, σημαντικοί συμπαραστάτες ήταν, η εταιρεία THALIS, η οποία υλοποιεί το έργο Εγκατάστασης Επεξεργασίας Απορριμμάτων & ΧΥΤΥ Σητείας, μοιράζοντας στα παιδιά αναμνηστικά μπλουζάκια και δροσερούς χυμούς, το ΚΤΕΛ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ που μετέφερε με ασφάλεια τα παιδιά και τους συνοδούς τους και ο Ερυθρός Σταυρός που μερίμνησε για την ασφαλή παραμονή στο σημείο της δράσης.


Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση, αλλά και σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν παρόμοιες δράσεις με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........