Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής στον Δήμο Χερσονήσου - MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION JUNIOR - την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

  Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών - MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION JUNIOR διοργανώνουν ο Δήμος Χερσονήσου και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. την Κυριακή 16 Ιουνίου, ώρα: 10.30 το πρωί, στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμ. Χερσονήσου. 


Το παγκρήτιο Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φιλωνίδειου Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιμ. Χερσονήσου, του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγριανών «Η Αγία Τριάδα» και του Λαογραφικού Ομίλου «Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης».


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν Αθλητές - Ρομπότ και να συναγωνιστούν στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.Οι κατηγορίες των Αθλημάτων απαιτούν εξαιρετική εφευρετικότητα, μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική και ομαδική εργασία. Για κάθε Άθλημα, δεν υπάρχει μια ενιαία σωστή ή τέλεια λύση, αλλά ακαθόριστοι τρόποι προσέγγισης της δεδομένης εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι προκλήσεις είναι σύντομες αλλά πολυδιάστατες, σχεδιασμένες να δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι μόνο κατά τη διαδικασία προετοιμασίας, αλλά και κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων.


Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στους μαθητές τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό, ενώ παράλληλα στοχεύει να διδαχτούν μέσα από την αθλητική ρομποτική, μηχανική, προγραμματισμό, μαθηματικά, φυσική.


Κάθε ομάδα μπορεί να πάρει μέρος σε όσα αθλήματα επιθυμεί, τηρώντας πάντα τους κανόνες κάθε αθλήματος.

Το φεστιβάλ δεν έχει απόλυτα διαγωνιστικό χαρακτήρα και όλες οι ομάδες βραβεύονται ανεξάρτητα την θέση την οποία κατέκτησαν.


Οι κατηγορίες του φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής αφορούν σε μαθητές Προνηπίου, Νηπίου και Α' - Δ΄ Δημοτικού.

Περισσότερες πληροφορίες : https://www.he-ro.gr/mrc-junior Εγγραφή Ομάδας: https://mrcjunior.gr/

Συμμετοχή: παιδιά από όλη την Κρήτη, 54 ομάδες έως σήμερα.

Πληροφορίες: 6980-500791


Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής στον Δήμο Χερσονήσου - MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION JUNIOR - την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........