Υλικά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- λίγο βούτυρο για το τηγάνι
- 350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 200γρ. σπανάκι πλυμένο χοντροκομμένο
- 1 ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
- 200γρ. τυρί κρέμα
- αλάτι, πιπέρι
- 1½ φλιτζάνι ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
- 70γρ. κασέρι χοντροτριμμένο ή γραβιέρα Κρήτης (για το πασπάλισμα)
Για τις κρέπες
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα ντομάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις κρέπες: Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20εκ.) και το αλείφετε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνετε λίγο από το μίγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το αναγκάζετε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του σε μια λεπτή στρώση. Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζετε με πλαστική σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την αδειάζετε σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε τη διαδικασία, αραδιάζοντας τις κρέπες που ψήνετε τη μία πάνω στην άλλη, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι σας και μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Βήμα 3
Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα βαθύ κι ευρύχωρο τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Βήμα 4
Προσθέτετε το σπανάκι και, αφού μαραθεί, ρίχνετε την ντομάτα, το μπούκοβο και αλάτι. Μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να στεγνώσει και τον αφήνετε να κρυώσει στην άκρη.
Βήμα 5
Βάζετε στη φωτιά μια άλλη κατσαρόλα για να φτιάξετε τη σάλτσα. Ρίχνετε το λάδι και το σκόρδο να σοταριστούν λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Βράζετε για 10 λεπτά.
Βήμα 6
Ανακατεύετε στη σάλτσα του κιμά -που στο μεταξύ έχει κρυώσει- τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και το τυρί κρέμα και με αυτήν τη γέμιση γεμίζετε τις κρέπες και τις κάνετε ρολά, φροντίζοντας να φέρνετε τα πλαϊνά της κάθε κρέπας πάνω από τη γέμιση, έτσι ώστε να μείνει καλά κλεισμένη μέσα στο ρολό.
Βήμα 7
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε ένα ταψάκι ρίχνετε λίγη από τη σάλτσα, αραδιάζετε από πάνω τις κρέπες με το άνοιγμα από κάτω. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με το κασέρι και ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις κρέπες ανά δύο σε πιάτα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη
https://www.olivemagazine.gr/

Παζάρι «Ανταλλαγής» Προϊόντων από τον Δήμο Χανίων και την ΔΕΔΙΣΑ
Γιάννης Καλομοίρης, - «Αμέθυστος» ύμνος στην αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη αντίσταση - ο ήχος του Κρητικού Αμπελώνα
Το νέο βιβλίο του Κώστα Δημάδη για τον Νίκο Καζαντζάκη στα βιβλιοπωλεία του Ηρακλείου, και με ηλεκτρονική πώληση
Η αποκατάσταση του Ρωμαϊκού Ωδείου Γόρτυνας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» της Περιφέρειας Κρήτης
Τα 46 καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν «λουκέτο»
Ανησυχητικά τα στοιχεία για την κατανάλωση αλκόολ, χρήση καπνού και υπερβολική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια των 16χρονων στην Ελλάδα
ΕΛΑΣ: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων
ξεκιινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης
Το ChatGPT στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών
Stanford’s “World’s Top 2% Scientists List” 85 μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα - Τι δείχνουν μελέτες
Η ανοσοθεραπεία αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη κατά του καρκίνου του πνεύμονα
Οι γυναίκες έχουν υψηλότερο γενετικό κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη
Νανοσωματίδια ανέπτυξαν ερευνητές του MIT στη μάχη κατά του καρκίνου των ωοθηκών
Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Κρήτης - Για το παλιό δημόσιο ΚΤΕΟ στο Ηράκλειο
Το Πρόγραμμα Προβολών Του ΣΙΝΕ ΜΙΝΩΑ Στη Σητεία
Το μακελειό στα Βορίζια. Η πολύνεκρη κρητική βεντέτα που συγκλόνισε την Ελλάδα του ’50
Το Σανατόριο Η Φυματιολογική Κλινική Του Μανδαλένιου Στα Σπήλια Ηρακλείου "Αγία Ειρήνη"
Το Πλοίο «Ρεγγίνα» Με Το Τεράστιο Φορτίο Χασίς Ανοικτά Της Άρβης
Το χωριό Καμάρες του Δήμου Φαιστού
Το Χωριό Πηγή του Δήμου Ρεθύμνης
Η Αράδαινα στον δήμο Σφακίων
Τα Βορίζα του Δήμου Φαιστού
Τα Ιωάννινα, επίσης γνωστά ως Γιάννενα
Ο Βόλος από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας.
Η Τρίπολη, παλαιότερα γνωστή ως Τριπολιτσά
Το Λουτράκι η όμορφη πόλη τoυ νομού Κορινθίας
Συνταγή για κέικ κάστανο με σοκολάτα
Η Σφακιανή Πίτα Γέννημα Της Χώρας Των Σφακίων
Το καυστικό βίντεο που ετοίμασε το ΠΑΜΕ για το αντεργατικό έκτρωμα.
Τα περάσματα του Αλέκου Σακελλάριου απο την μεγάλη οθόνη
70 χρόνια «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο»: Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου