Η μικρή παραλία του Μαρμαρά στην έξοδο του φαραγγιού της Αράδαινας στα Σφακιά


shutterstock_1464299846klik

 Η δυσπρόσιτη παραλία των Μαρμάρων στα Χανιά, αποτελεί μία από τις πιο μικρές και υπέροχες ακρογιαλιές του νομού.

shutterstock_1158729667

Η εμπειρία για να την προσεγγίσει κανείς μένει σίγουρα αξέχαστη, καθώς η πιο δύσκολη μεν, αλλά ονειρική δε, επιλογή για να φτάσει ο επισκέπτης του νομού εδώ είναι να διασχίσει το εντυπωσιακό φαράγγι της Αράδαινας -η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες. 

shutterstock_1470984563

Μια εξαιρετική διαδρομή με τοπία που δύσκολα συναντώνται αλλού, οδηγεί σε αυτόν τον μικροσκοπικό κόλπο, στο νότιο τμήμα των Χανίων, που περιβάλλεται από επιβλητικούς λευκούς βράχους.

shutterstock_1464299855

Εναλλακτικά, μονοπάτι ξεκινάει και από το απομονωμένο καλοκαιρινό θέρετρο του Λουτρού (περίπου μιάμιση ώρα), ενώ πραγματοποιούνται και συχνά δρομολόγια με καραβάκια από το γραφικό λιμανάκι του.

shutterstock_1464299858

Αυτό που αντικρίζει ο επισκέπτης στην παραλία των Μαρμάρων (γνωστή και ως Διαλισκάρι) αποτυπώνεται για πάντα στη μνήμη του, καθώς η εικόνα με τα λευκά βράχια ολόγυρα και τις σπηλιές με τις μικρές παραλίες που σχηματίζοναι μέσα σε αυτά, σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα, σαν ψεύτικα, νερά δύσκολα ξεχνιέται.

shutterstock_1464691283

Η ακρογιαλιά είναι οργανωμένη, ενώ δίπλα ακριβώς λειτουργεί και ένα μικρό ταβερνάκι που σερβίρει παραδοσιακές λιχουδιές της τοπικής, κρητικής κουζίνας.

shutterstock_707838739

ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr/trav

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........