Δυο Κρήτες μπήκαν στο ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες δίδυμες κάμψεις - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Δυο Κρήτες μπήκαν στο ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες δίδυμες κάμψεις

Συγκεκριμένα, στις 21 Δεκεμβρίου 2022 οι δύο αθλητές του Iron Body, Γιώργος Κοτσιμπός και Απόστολος Δέρβας κατάφεραν να κάνουν 43 διαδοχικές δίδυμες κάμψεις χωρίς διακοπή (most consecutive tandem push-ups), συνθλίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ Guinness που ήταν 39 επαναλήψεις κι ανήκε σε δύο αθλητές από τις ΗΠΑ!


Όπως σημειώνει το cretalive, ο αθλητής Γιώργος Κοτσιμπός είναι ήδη κάτοχος ενός ρεκορ Guinness στα «Hand release pushups in one minute» (δηλαδή πουσάπς με αλματάκι) το Δεκέμβριο του 2020 μετά από τραυματισμό που είχε στο χέρι.

Αμέσως μετά το ρεκόρ τραυματίστηκε στον ώμο και την μακρά κεφαλή του δικεφάλου με αποτέλεσμα να χρειαστεί αρθροσκοπηκή επέμβαση και πολύμηνη αποκατάσταση. Ωστόσο, με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή του Iron Body, Κώστα Σταθόπουλου και το προπονητικό τιμ, κατάφερε και βγήκε νικητής πετυχαίνοντας και το δεύτερο ρεκόρ Γκίνες.Τέταρτο παγκόσμιο ρεκόρ για τους αθλητές του Iron Body

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ Γκίνες των Γιώργου Κοτσιμπού και Απόστολο Δέρβα αποτελεί το τέταρτο συνολικά των αθλητών του Iron Body project.

  • Το πρώτο είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2019 όταν ο προπονητής και αθλητής του Iron Body, Κώστας Σταθόπουλος, εκτέλεσε 44 κάμψεις με κλειστή λαβή πάνω σε ιατρικές μπάλες μέσα σ’ ένα λεπτό.
  • Το δεύτερο ρεκόρ καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2019 όταν ο αθλητής του Iron Body, Θανάσης Ζωάκης, εκτέλεσε 22 επαναλήψεις σε most Burpee to pull up σε ένα λεπτό.
  • Το τρίτο αποτελεί στον Γιώργο Κοτσιμπό ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2020 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στις κάμψεις με απελευθέρωση χεριών με 64 επαναλήψεις το λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάρριψη του ρεκόρ έγινε στο Ηράκλειο, στο Iron Body Project. Το Iron Body ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Ηρακλείου και συγκεκριμένα τις εξειδικευμένες κριτές Ειρήνη Μανουσιουδάκη και Σταματία Παπαδάκη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ