Στο Δάσος Του Σελάκανου Ο Επισκέπτης Αιχμαλωτίζεται Από Την Άγρια Ομορφιά Του Τοπίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Στο Δάσος Του Σελάκανου Ο Επισκέπτης Αιχμαλωτίζεται Από Την Άγρια Ομορφιά Του Τοπίου

 Η περιοχή του Σελάκανου είναι μια ορεινή περιοχή στα βορειοδυτικά όρια του Δήμου Ιεράπετρας και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και σπουδαιότερα διασωζόμενα οικοσυστήματα του νησιού, καθώς και ένα σημαντικό πευκόδασος για όλη τη Μεσόγειο.

 
%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82+%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF+1

Μέρος της περιοχής καλύπτεται από δάσος κυρίως τραχείας πεύκης, ένα πολύ ανθεκτικό είδος που αντέχει την εξάμηνη ξηρασία και ευδοκιμεί και σε βραχώδες έδαφος. Συναντώνται, επίσης, και άλλα είδη όπως είναι ο δενδρώδης πρίνος , κυπαρίσσι, σφένδαμος, πλάτανος κα.
 
Ο επισκέπτης αμέσως αιχμαλωτίζεται από την άγρια ομορφιά του τοπίου. Υπέροχα φαράγγια, ρέματα, απότομες πλαγιές, όπου υπάρχουν αρπακτικά πουλιά, όπως βιτσίλες και γεράκια. Στη λεκάνη , όπου βρίσκονται οι οικισμοί Σελάκανο και Μαθοκοστανά υπάρχουν καλλιέργειες από καρυδιές, αχλαδιές, αμπέλια και μποστάνια.
 
Το δάσος αποτελεί το μεγαλύτερο μελισσοπαραγωγικό τόπο της Κρήτης, ενώ παλιότερα γινόταν ρυτινοσυλλογή και υλοτομία.
 
Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται με ασφαλτοστρωμένη οδό μέσα από μια μαγευτική διαδρομή μέχρι τον οικισμό Σελάκανο και με δίκτυο δασικών δρόμων. Η περιοχή καταλήγει στην κορυφή του όρους Δίκτη, Αφέντης Χριστός, με υψόμετρο 2.148μ.
 
Δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο κατάλυμα για διανυχτέρευση, αλλά μπορεί κανείς να δοκιμάσει εξαίσια μαγειρεμένη κρητική κουζίνα στις ταβέρνες και τα παραδοσιακά καφενεδάκια του χωριού.



ΠΗΓΗ: http://www.ierapetra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........