Τα σφουγγάρια της Λήθης της Μαρίας Καμηλάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Τα σφουγγάρια της Λήθης της Μαρίας Καμηλάκη

 Πίνακας εξωφύλλου: Λίλιαν Μανολακάκη


Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αναζητούν τη λύτρωση έστω κι αν χρειαστεί να περάσουν πάνω από πυρωμένο σίδερο. Μνήμες θλίψης, οργής και απόρριψης αποθηκεύονται βαθιά μέσα τους και οδοιπορούν κυνηγώντας το όνειρο, ελπίζοντας στο θαύμα της αποδοχής και της αγάπης. 

Όνειρα γκρεμίζονται, όνειρα χτίζονται, σχέσεις δοκιμάζονται, αποφάσεις αναθεωρούνται. 


Θα μπορέσει άραγε το σφουγγάρι της λήθης να σβήσει το παρελθόν και να φέρει τη γαλήνη στις πονεμένες καρδιές τους; Θα καταφέρουν μέσα από τα δύσβατα μονοπάτια της ζωής να ανοίξουν καινούριο δρόμο;


Ήθη, παραδόσεις για τη ζωή των σφουγγαράδων, σκέψεις, στοχασμοί, υπαρξιακές αναζητήσεις, μέσα από περίτεχνη πλοκή, έντονες σκηνές, που σε συνδυασμό με τη διεισδυτική ψυχογραφία των ηρώων συνεπαίρνουν τον αναγνώστη, τον συγκινούν και με κομμένη ανάσα τον οδηγούν ως την τελευταία πράξη.


Η Μαρία Καμηλάκη κατάγεται από το Μοναστηράκι Αμαρίου Ρεθύμνης. Δασκάλα με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στο έργο της, στρέφεται και προς την Λογοτεχνία, αφού από μικρή αγαπούσε το γράψιμο και δεν ήθελε να μείνει ανεκπλήρωτος πόθος. Γράφει ποιήματα – από αυτά, πολλά έχουν διακριθεί και δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ ετοιμάζεται η έκδοση ποιητικής της συλλογής. 


Έχει γράψει και διασκευάσει λογοτεχνικά έργα για μαθητικές παραστάσεις στα σχολεία που υπηρέτησε, αρκετά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε σχολικά περιοδικά. Το 2019 διακρίθηκε σε διαγωνισμό διηγήματος. Τα «Σφουγγάρια της λήθης» είναι το 2ο μυθιστόρημά της που εκδίδεται.

Μυθιστόρημα, 442 σελίδες, διαστάσεις 14 Χ 21, 
ISBN 978-618-5712-15-0, 
Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........