Στα μεγάλα έργα που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης στο Δήμο Χερσονήσου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος σε ημερίδα που διοργάνωσε στο Ηράκλειο

 Στα μεγάλα έργα που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης στο Δήμο Χερσονήσου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος σε ημερίδα που διοργάνωσε στο Ηράκλειο η Γενική Γραμματεία Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη διαχείριση αστικών λυμάτων.


Εξάλλου, τα δύο από τα συνολικά εφτά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Κρήτη στον τομέα της διαχείρισης λυμάτων θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Τα υποέργα β’ και γ’ του Έργου: Εκσυγχρονισμός και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου, ο κ. Σέγκος επεσήμανε τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων που δρομολογούνται στο Δήμο Χερσονήσου και απαντούν στις ανάγκες των σύγχρονων πόλεων με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική.

Πρόκειται για έργα της ΔΕΥΑ Χερσονήσου προϋπολογισμού 7.247.900 ευρώ και του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας προϋπολογισμού 4.792.586 ευρώ, η υλοποίηση των οποίων θα δημιουργήσει νέα, σύγχρονα δεδομένα στους

ευαίσθητους τομείς της αξιοποίησης λυματολάσπης, διαχείρισης αποβλήτων και αξιοποίησης υδάτινων πόρων και Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας.

«Οραματιστήκαμε παρεμβάσεις εμβληματικού χαρακτήρα, τις σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε τις πιστώσεις και πλέον με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μπαίνουμε στη φάση της υλοποίησης. 

Πρόκειται για έργα με ισχυρή και πολύπλευρη αναπτυξιακή δυναμική και απαντούν σε προβλήματα του σήμερα και τις ανάγκες του μέλλοντος τόσο σε θέματα επεξεργασίας λυμάτων όσο και αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης έργα κατασκευής και αναβάθμισης βιολογικών καλύπτοντας για πρώτη φορά το σύνολο του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........