Laser μυωπίας Τι θα πρέπει να προσέξεις πριν και μετά την επέμβαση

 Το laser μυωπίας είναι μια πολύ ασφαλής επέμβαση για τη διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών στα μάτια. Εφαρμόζεται για να αντιμετωπιστεί οριστικά η μυωπία. Στην περίπτωση της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού μιλάμε για laser υπερμετρωπίας και αστιγματισμού αντίστοιχα. 


Για να καταλήξει ο γιατρός να προτείνει laser μυωπίας, υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένας προεγχειρητικός έλεγχος των ματιών. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει μέτρηση του βαθμού διαθλαστικού σφάλματος του ματιού, μέτρηση της διαμέτρου της κόρης, παχυμετρία και τοπογραφία του κερατοειδούς. 



Τέλος, ακολουθεί η διαδικασία της μυδρίασης, η οποία γίνεται για να πραγματοποιηθεί βυθοσκόπηση και κυκλοπληγική διάθλαση.

Μετά από την παραπάνω διαδικασία αποφασίζεται από το γιατρό ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος που θα εφαρμόσει στον ασθενή.


Υπάρχουν δύο μέθοδοι laser: η LASIK και η PRK.

Η LASIK εφαρμόζεται κυρίως σε περιπτώσεις μέσης και υψηλής μυωπίας. Διορθώνει απλό ή σύνθετο μυωπικό αστιγματισμό και είναι η μόνη μέθοδος διόρθωσης υπερμετρωπίας, απλού ή σύνθετου υπερμετρωπικού και μεικτού αστιγματισμού.


Η PRK εφαρμόζεται σε περιπτώσεις χαμηλότερης μυωπίας και απλού ή σύνθετου μυωπικού αστιγματισμού. Επίσης, η χρήση της PRK είναι η μόνη λύση όταν ο κερατοειδής είναι πολύ λεπτός.

Τα τελευταία χρόνια οι μέθοδοι πραγματοποιούνται αποκλειστικά με χρήση laser και έχουν μετονομαστεί σε femto-Lasik και trans PRK.

Οι επεμβάσεις ξεκινούν με τη διαδικασία της αναισθησίας στο μάτι, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών σταγόνων. Το laser δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά σε κάθε μάτι.


Οι εικόνες που βλέπουν τα μάτια επικεντρώνονται στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού. Με παθήσεις του ματιού όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός οι εικόνες δεν μπορούν να εστιαστούν στο σωστό σημείο και έτσι η όραση γίνεται θολή. 

Η θολή όραση διορθώνεται παραδοσιακά με διαθλαστικούς φακούς επαφής ή γυαλιά οράσεως. Για τους περισσότερους ασθενείς όμως, το πρόβλημα οράσεώς τους μπορεί να διορθωθεί οριστικά με laser μέσα σε 10’ συνολικά.

https://www.doctoranytime.gr/p

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........