Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

 Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, καθώς και το Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Νίκος Γιαλιτάκης, όπου τέθηκαν σημαντικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Έγινε συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024, που αφορά και τους πόρους της Αυτοδιοίκησης και αποφασίστηκε να αποσταλεί σχετικό υπόμνημα στα αρμόδια Υπουργεία με τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ, όπως:


· Η αύξηση των ΚΑΠ, η οποία θα είναι αντίστοιχη της αύξησης των εσόδων που έχει το Κεντρικό Κράτος από τους θεσμοθετημένους πόρους για την Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την Εφαρμογή του άρθρου 259 του ν. 3852/2010.


· Έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε για τη σύνταξη των Προϋπολογισμών των Δήμων ενόψει και των αλλαγών που προβλέπονται στα Νομικά Πρόσωπα, όπου ζητήθηκε η αναστολή του σχετικού νόμου που τα καταργεί.· Θα ζητηθεί άμεσα η έναρξη της Διαβούλευσης με τα αρμόδια Υπουργεία για τους παρακρατηθέντες πόρους των προηγούμενων ετών και η σταδιακή τους απόδοση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


· Τέλος, συζητήθηκε η ενίσχυση με ειδικό καθεστώς για τη χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με σκοπό την κάλυψη του επιπλέον ενεργειακού κόστους ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ που επιβαρύνει τη λειτουργία τους, με βάση τα πραγματικά στοιχεία κατανάλωσης.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........