Αόρατοι (και) οι αγρότες για την Κυβέρνηση της ΝΔ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Αόρατοι (και) οι αγρότες για την Κυβέρνηση της ΝΔ

 Χάρης Μαμουλάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα»


Προτάσσοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:


«Η αγωνία των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, όλων των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα, είναι απολύτως δικαιολογημένη. Καλούνται χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα της αισχροκέρδειας στον κλάδο τους, που μεταφράζεται σε πολύ υψηλό κόστος παραγωγής.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρουσίασε τις προτάσεις μας, που αφορούν:
Στην κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων στο αγροτικό πετρέλαιο και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%.
Στον καθορισμό πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, ύψους 0,07€/ κιλοβατώρα.
Στην επιδότηση των ζωοτροφών και των λιπασμάτων
Στον καθορισμό πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.


Στη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ.
Σε αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες.
Σε αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα.
Στην επανασχεδίαση της ΚΑΠ, χωρίς τις αφαιρέσεις της ΝΔ των 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση που δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.


Στη ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ξεκάθαρες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται και θα παραμείνει στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα. Μέχρι τη δικαίωσή τους.».


Παράλληλα, ο Χάρης Μαμουλάκης επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Δ/ντη Κώστα Αλεξόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι οι ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν διαγράφονται με αλλαγή της κομματικής κεντρικής Διοίκησής του και υπενθυμίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η οποία προτάσσει τη σύνδεση της παραγωγής με την ενίσχυση.
Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Μαμουλάκη από τον ΟΠΕΚΕ, στο βίντεο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=3G0QcGT9v_E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........