Τέσσερα νέα οχήματα στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης

  Με τέσσερα νέα οχήματα εξοπλίστηκε ο στόλος των οχημάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης, ενισχύοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά οι δημοτικές υπηρεσίες σε επίπεδο τεχνικών παρεμβάσεων, καθαριότητας και πρασίνου, όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή.


   Πρόκειται για ένα ημιφορτηγό για το Ηλεκτρολογικό Συνεργείο, ένα ημιφορτηγό και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό για το Οικοδομικό Συνεργείο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό για το Τμήμα Καθαριότητας της Δ/νσης Περιβάλλοντος. Η συνολική δαπάνη της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 111.352 ευρώ και καλύφθηκε από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης. 



Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης δήλωσε ικανοποιημένος για την προμήθεια των νέων οχημάτων, με τα οποία «επιβεβαιώνεται η τήρηση της δέσμευσης που είχε εξαγγείλει ο δήμος στο παρελθόν περί επίμονης διεκδίκησης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής για την ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών του, οι οποίες προσφέρουν κοινωφελές, ανταποδοτικού χαρακτήρα έργο, στην κοινωνία του Ρεθύμνου». 



Όπως επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, «είναι σημαντική δε, η χρονική σύμπτωση της προμήθειας των νέων οχημάτων με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, στη διάρκεια της οποίας, όπως είναι γνωστό, οι ανάγκες της πόλης πολλαπλασιάζονται. Στο ίδιο πλαίσιο προγραμματίζονται νέες προμήθειες οχημάτων εντός του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του ανοικτού διαγωνισμού που διενήργησε ο Δήμος Ρεθύμνης για την προμήθεια 8, συνολικά, οχημάτων».




   Στα Χανιά, η δημοτική Αρχή, στέλνει το μήνυμα «Μην το κάνεις σκουπίδι, χρησιμοποίησέ το ξανά!» εγκαινιάζοντας την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΔΙΣΑ για την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων στο https://re-use.gr/ Όπως τονίζεται στο κάλεσμα για την νέα πλατφόρμα, «η επαναχρησιμοποίηση είναι ακόμη καλύτερη από την Ανακύκλωση… 



Ό,τι μπορεί για εμάς να είναι άχρηστο, μπορεί για κάποιον άλλο να είναι χρήσιμο». Ο Δήμος Χανίων γνωστοποιεί στους δημότες ότι πρόκειται για μία νέα και ιδιαίτερα πρωτοποριακή Ηλεκτρονική Πλατφόρμα της Διαδημοτικής Επιχ/σης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ)], για τη διάθεση και ανταλλαγή προϊόντων RE-USE.GR by ΔΕΔΙΣΑ, για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και στην αναζήτηση μιας πιο βιώσιμης διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων. «Η εν λόγω πλατφόρμα στηρίζεται στη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας, που στόχος της είναι η ελαχιστοποίηση των παραγόμενων αποβλήτων, μέσω της επαναχρησιμοποίησης των αντικειμένων, των προϊόντων και των υλικών, δίνοντάς τους "δεύτερη ζωή". 



Με την επαναχρησιμοποίηση απαιτούνται πολύ λιγότεροι πόροι και ενέργεια σε σχέση με τις διεργασίες που γίνονται κατά την παραγωγή νέων προϊόντων ή κατά την ανακύκλωση, και έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον», σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή.


απε μπε

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........