Απίστευτο! Έριξαν τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης στην οδό 1866

 Εντολή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για νομική παρέμβαση από την ΔΕΥΑΗ - Αγώνας δρόμου για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς


Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΗ, όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υπερχείλισης λυμάτων από τον αγωγό αποχέτευσης της οδού 1866. Όπως διαπιστώθηκε, ο αγωγός είχε φράξει επειδή άγνωστος είχε ρίξει τσιμέντο!Στο σημείο βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη, στελέχη και συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης, το οποίο προχώρησε στο σκάψιμο του δρόμου, έτσι ώστε να μπορέσουν να σπάσουν και να απομακρύνουν το τσιμέντο.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Έχουμε ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό: Τσιμέντο μέσα σε αγωγό αποχέτευσης, το οποίο δημιουργεί έμφραγμα, με αποτέλεσμα να έχουμε και ζημιές σε καταστήματα.

Όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να έχουμε συνείδηση. Δεν είμαστε όσο επιμελείς θα έπρεπε, με τα απορρίμματά μας για παράδειγμα. Δημιουργούνται συχνά ανεξέλεγκτες χωματερές. Αφήνουμε ογκώδη αντικείμενα για τα οποία θα έπρεπε μα καλούμε την Υπηρεσία Καθαριότητας για να τα μαζέψει. Κι αυτό γίνεται γρήγορα. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήνουμε ογκώδη αντικείμενα στον δρόμο.


Εδώ όμως έχουμε ένα περιστατικό το οποίο ξεπερνάει τα συνηθισμένα. Εύχομαι να είναι μεμονωμένο περιστατικό και να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε τέτοιου βαθμού αμέλεια όταν κάνουμε επισκευές, όταν κάνουμε ένα ιδιωτικό έργο, να είμαστε τόσο αφρόντιστοι με όλο το υπόλοιπο περιβάλλον. Διότι αυτό επιστρέφει πάλι σε εμάς, και μας επιβαρύνει και επιβαρύνει και όλους τους άλλους.».


Video μπορείτε να πάρετε από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=RydWs3VobbY

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........