Η Παραλία Αγριόμαντρα 3χλμ Δυτικά Του Καβουσίου Ιεράπετρας

 agriomandra4


DSC_0122


Η Αγριόμαντρα βρίσκεται 24χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 3χλμ δυτικά του Καβουσίου Ιεράπετρας. Είναι μια απόμερη παραλία στην έξοδο του σύντομου φαραγγιού της Αγρίομαντρας, η διάσχιση του οποίου αποτελεί και το μόνο τρόπο πρόσβασης. 

Για να προσεγγίσετε την είσοδο του φαραγγιού με αυτοκίνητο, θα πρέπει να ακολουθήσετε αρχικά τον χωματόδρομο που φτάνει στο μικρό οροπέδιο Λάκος Αμπελίων από το Καβούσι. 
DSC_0151
Από εκεί ξεκινάει το σύντομο μονοπάτι, όχι ιδιαίτερα δύσκολο, που διασχίζει το φαράγγι και οδηγεί μετά από 10’ στην παραλία της Αγριόμαντρας. Κατά την πορεία σας θα συναντήσετε μια μικρή σπηλιά που έχει διαμορφωθεί σε ναό αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.
21231958_1734785866817568_4945092125041235447_n
Λίγα μέτρα παρακάτω συναντάτε όμορφη παραλία με βότσαλο και καταπράσινα κρυστάλλινα νερά. Είναι καλά προστατευμένη από το μικρό νησάκι της Αγριόμαντρας στα βόρεια. Πάνω στην παραλία υπάρχουν μεγάλα αλμυρίκια, ιδανικά για σκιά, ενώ έχει διαμορφωθεί χώρος με ψησταριές και πάγκους. 

Η Αγριόμαντρα χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως μικρό λιμάνι κατά την Ενετοκρατία και διακρίνονται κτιριακά κατάλοιπα τριγύρω. Μέχρι και το 1920 το απάνεμο λιμάνι χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά πυρήνας, ζώων και άλλων φορτίων στον Άγιο Νικόλαο, καθώς δεν υπήρχε οδικό δίκτυο στην περιοχή. Εδώ υπήρχε μικρό τελωνείο και ένα πηγάδι για την άντληση νερού.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........