5ο Συνέδριο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας-Κύπρου

 Το Σάββατο 15 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Συνέδριου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας-Κύπρου, που οργάνωσε το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Χελμού Βουραϊκού και το Ελληνικό Φόρουμ Γεωπάρκων, στα Καλάβρυτα.


Το Γεωπάρκο της Σητείας εκπροσώπησαν, ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λυμπερίου, ο συντονιστής του Γεωπάρκου Βαγγέλης Περάκης και ο Γεωλόγος Κοντογιωργάκης Χριστόφορος, με 5 παρουσιάσεις.


« Οι ψηφιακές εφαρμογές του Γεωπάρκου της Σητείας» από τον κ. Λυμπερίου, « Οι πλημμύρες στην περιοχή της Σητείας τα τελευταία χρόνια « και «Είδη υπόγειων υδροφορέων ως εργαλεία ανάπτυξης στο Γεωπάρκο της Σητείας» από τον κ. Κοντογιωργάκη .
Τέλος από τον κ. Περάκη, «Θερινό σχολείο Σητείας - Όταν οι συνεργασίες κάνουν τα όνειρα αληθινά» και «Γεωτουρισμός και Οικοανάπτυξη στο Γεωπάρκο της Σητείας». Για δύο ημέρες εκπρόσωποι από όλα τα Γεωπάρκα, αλλά και φορείς δημόσιων οργανισμών, της εκπαίδευσης και Πανεπιστημίων προέβησαν σε εξαιρετικές ανακοινώσεις στις 5 θεματικές ενότητες του συνεδρίου:


- Εξερευνώντας την αλληλεπίδραση βιοποικιλότητας-γεωποικιλότητας

- Γεω-εκπαίδευση για όλους

- Γεωτουρισμός: ο συνδυασμός εμπειρίας, γνώσης και απόλαυσης

- Φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή: η συμβολή των γεωπάρκων

- Τα γεωπάρκα στην ψηφιακή εποχή: προοπτικές και νέα εργαλεία

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οργανωτική ομάδα του 5ου Συνέδριου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO Ελλάδας-Κύπρου για την φιλοξενία στον εξαιρετικό και ιστορικό Δήμο των Καλαβρύτων.

Γραφείο Παγκόσμιου ΓεωπάρκουUNESCO Σητείας

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........