Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου στην πλατεία Μητρόπολης

 21 Ιουνίου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής-

Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου
πλατεία Μητρόπολης, ώρα 21:00
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, ο Δήμος Ρεθύμνης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με την διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης για τους φίλους της μελωδίας.


Η ξεχωριστή αυτή μέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου του 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Jack Lang και με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».
Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, το έτος 1985 η Αθήνα ήταν η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.


Μετά από μία δεκαετία, οι εκδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πλέον η Ημέρα της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις όλων των μουσικών ειδών και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημόσιους χώρους και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντάς την ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.


Το Ρέθυμνο τιμά και φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, πραγματοποιώντας συναυλία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου στην πλατεία Μητροπόλεως και ώρα 21:00. Ρυθμοί και μελωδίες θα αντηχήσουν, υπενθυμίζοντας ότι ο Ιούνιος είναι ο κατεξοχήν μήνας της Μουσικής.
Είσοδος ελεύθερη

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........