Υποδεχόμαστε το 2023 με την 3η συμπληρωμένη έκδοση του Γιάννη Βάρδα "'Όμορφα που 'σαν τα χωριά" από τις εκδόσεις "Σείστρον - Αεράκης".

 Υποδεχόμαστε το 2023 με την 3η συμπληρωμένη έκδοση του Γιάννη Βάρδα "'Όμορφα που 'σαν τα χωριά" από τις εκδόσεις "Σείστρον - Αεράκης".




Διαθέσιμο στο δισκοπωλείο μας στο κέντρο του Ηρακλείου 2810225758, και στο αγροτικό δισκοπωλείο στα Σίσαρχα Ανωγείων.

Παραγγείλτε το μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με μεταφορικά έξοδα μόνο 4€ για όλη την Ελλάδα εδώ: https://bit.ly/3WcMr1a

Ο Γιάννης Βάρδας μοιάζει με γέφυρα που ενώνει τον μουσικό κόσμο, τη ζωή και την παράδπση της Ανατολικής Κρήτης με τη σύγχρονη εποχή. Ζει την παράδοση, την αναπαράγει και συγχρόνως τη δημιουργεί μέσα από τους στίχους, το τραγούδι και τη λύρα του. 


Παίρνει τη μαγιά της παράδοσης και πλάθει ξανά εικόνες και μύθους του Κρούστα, των Λασιθιώτικων βουνών, των παπούδων και των γιαγιάδων μας. Αναδεικνύει την παράδοση και τη ζωή των ορεσίβιων Κρητικών του Λασιθίου, που δεν χρειάζονται κραυγές, καπετανιλίκια και μπαλοθιές για να καταστήσουν εμφανή την παρουσία τους.


 Ο βοσκός Γιάννης Βάρδας, αυθεντικός ποιητής, εξαιρετικός οργανοπαίκτηςκαι μοναδικός ερμηνευτής, βουτηγμένος στην παρθενιά του φυσικού τοπίου και της παράδοσης, δημιουργεί με βάση τον δεκαπεντασύλλαβο ποίηση που συνεχίζει δημιουργικά το δημοτικό τραγούδι, χωρίς καμία μίμηση αλλά που πηγαία εκφράζει τον τρόπο ζωής του και τις αγωνίες του. 


Στην παρούσα ποιητική συλλογή περιλαμβάνονται στο πρώτο μέρος 24 τραγούδια και στο δεύτερο μέρος 200 μαντινάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ερωτικές. Ενδεικτικές των πλούσιων συναισθημάτων και της εκφραστικότητας του. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι το ιδίωμα της περιοχής του Μεραμπέλλου του νομού Λασιθίου, καθώς και το τοπίο, που τον εμπνέει και ενδύεται με μια φυσική ευγένεια του παλιού Κρητικού, που τα πάθη του μετουσιώνονται σε λυρισμό και ψυχική γιορτή.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........