«Τσουνάμι» γρίπης προβλέπει ο Τζανάκης τις επόμενες εβδομάδες - Έως 350.000 κρούσματα εβδομαδιαίως - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

«Τσουνάμι» γρίπης προβλέπει ο Τζανάκης τις επόμενες εβδομάδες - Έως 350.000 κρούσματα εβδομαδιαίως

 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εκτίμησε ότι τα κρούσματα γρίπης θα φθάσουν τα 300-350.000 εβδομαδιαίως ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται πανικός καθώς «το σύστημα υγείας είναι δοκιμασμένο αφού πέρυσι είχαμε 70.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως ενώ τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε 40-45.000 περιστατικά γρίπης».


Αναφερόμενος στο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι στο νοσοκομείο που εργάζεται στο Ηράκλειο, η μόνη έλλειψη που παρατηρείται μέχρι τώρα αφορά την παρακεταμόλη σε ενέσιμη μορφή. «Χωρίς πανικό, με σωστή διαχείριση και επιλογή γενόσημων μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη δυσκολία», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τον κορονοϊό, ο καθηγητής είπε: «Αν ήταν να περάσω μια από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, στην παρούσα φάση θα προτιμούσα τον κορονοϊό», εξηγώντας ότι πλέον οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερο σοβαρά καθώς προκαλούν ακόμα και πνευμονίες.

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όλο τον πληθυσμό καθώς και σωστή υγιεινή.


www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ......... .........

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ