Ελληνικό νησί πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα νησιά για τη φύση και τον πολιτισμό

 Μία σημαντική, παγκόσμια διάκριση απέσπασε η Άνδρος, η οποία “φιγουράρει” στην πρώτη θέση μεταξύ των νησιών που προτείνει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Wanderlust Marriage για μοναδικές φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες


Ειδικότερα, το ελληνικό κυκλαδονήσι ξεχωρίζει στην κατάταξη με τα 7 καλύτερα νησιά για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες στον κόσμο, που δημιούργησε η Wanderlust Marriage, η οποία εξειδικεύεται σε προορισμούς πέρα από την πεπατημένη.


Για τη δημιουργία της κατάταξης, ο Ελληνοαμερικανός βραβευμένος travel blogger και δημοσιογράφος, Alex Kallimanis, ταξίδεψε μαζί με τη γυναίκα του σε δεκάδες προορισμούς.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άνδρος είναι από τα πιο αυθεντικά ελληνικά νησιά που έχει επισκεφθεί. Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν διαθέτει αεροδρόμιο, συμβάλλει στην αυθεντικότητά της.


“Το άγριας ομορφιάς νησί διαθέτει εκπληκτικές παράκτιες διαδρομές για να απολαύσει κάποιος τη μαγευτική θέα του Αιγαίου Πελάγους. Ενώ, η παρθένα φύση του και η πληθώρα μονοπατιών το καθιστούν δημοφιλές στους πεζοπόρους την άνοιξη και το φθινόπωρο”, αναφέρεται στο άρθρο.

Τα μέρη της Άνδρου που ξεχωρίζουν είναι η Χώρα της, η πρωτεύουσα του νησιού, που λόγω της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της κατατάσσεται στις πιο γοητευτικές πρωτεύουσες ελληνικών νησιών.


Στη Χώρα ξεχωρίζει ο φάρος Τουρλίτης, που χτίστηκε το 1897 στην κορυφή μιας μικροσκοπικής βραχονησίδας. Ενώ, οι καταρράκτες Πιθάρα, που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χώρα, είναι ένα υπέροχο σημείο, δημοφιλές για πεζοπορία.

Εκτός από τη Χώρα, το Μπατσί είναι ένα ψαροχώρι “φωλιασμένο” σε έναν πανέμορφο, κλειστό κόλπο, περιτριγυρισμένο από καταπράσινα βουνά και  μια αμμώδη ακτή.


Η Μονή Παναχράντου βρίσκεται “σκαρφαλωμένη” στη βόρεια πλευρά του όρους Γερακώνες και προσφέρει υπέροχη θέα σε όλη την Άνδρο, συμπεριλαμβανομένης της Χώρας, και στο Αιγαίο Πέλαγος. Το αρχικό παρεκκλήσι της Μονής Παναχράντου χρονολογείται από το 960 μ.Χ., με το μάρμαρο στην είσοδο να έχει πάρει τη μορφή  καμπύλης, χάρη στα βήματα των επισκεπτών για πάνω από 1.000 χρόνια.


Οι επόμενοι έξι προορισμοί της λίστα είναι η Ζανζιβάρη, τα νοτιοανατολικά νησιά της Αλάσκας, η Σικελία, η Τασμανία, τα νησιά της Ιαπωνίας και το Βόρνεο της Μαλαισίας.

https://money-tourism.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........