Η υποστελέχωση και η εργασιακή ανασφάλεια στο ΕΚΑΒ Κρήτης, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

 Τα προβλήματα της υποστελέχωσης και της εργασιακής ανασφάλειας στο ΕΚΑΒ Κρήτης αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας με την συνυπογραφή και του Τομεάρχη Υγείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

 

«Η υπηρεσία του ΕΚΑΒ Κρήτης είναι υποστελεχωμένη, ο στόλος που επιχειρούν οι διασώστες είναι απαρχαιωμένος και ανεπαρκής, ενώ για τις δευτερογενείς μεταφορές από και προς το νοσοκομείο, οι ασθενείς επωμίζονται το κόστος της μεταφοράς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Κρήτης είναι αρκετά έντονο με το Υπουργείο να αρκείται σε ημίμετρα που μόνο λύση δεν δίνουν και δη οριστική. Γι’ αυτό και πιέζουμε την Κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει στις απαιτούμενες λύσεις, άμεσα. Χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές.».
 

Στην Ερώτηση, επισημαίνεται ότι το ΕΚΑΒ στηρίζεται σε συμβασιούχους και επικουρικούς όπου αποτελούν το 1/3 της υπηρεσίας και τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά πραγματική μάχη προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες. Γίνεται επίσης αναφορά στον γερασμένο στόλο του ΕΚΑΒ καθώς τα περισσότερα από τα ασθενοφόρα έχουν περισσότερα από 500.000 χλμ το καθένα ενώ τα τελευταία ασθενοφόρα στο νησί ήρθαν το 2018. Επίσης, τονίζεται ότι το Ηράκλειο διαθέτει μόνον έναν γιατρό με αυτοκίνητο άμεσης επέμβασης την ώρα που το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος δεν διαθέτουν ούτε ένα, ενώ τα Χανιά διαθέτουν μόλις δύο. Τέλος, αναφέρεται και το πρόβλημα των δευτερογενών μεταφορών ασθενών, όπου στο Ηράκλειο δεν εφαρμόζεται η Υπουργική απόφαση που προβλέπει την τοποθέτηση έξτρα ασθενοφόρου από το κάθε νοσοκομείο για την μεταφορά ασθενών από το νοσοκομείο προς το σπίτι τους. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους προκειμένου να ενοικιάσουν ασθενοφόρο για να καλύψουν την ανάγκη τους.

 

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με τις το ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Κρήτης και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, εάν προτίθεται να ενισχύσετε τον στόλο του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα, καθώς και, αναφορικά με τις δευτερογενείς μεταφορές των ασθενών, ποια είναι η πρόβλεψη του Υπουργείου ώστε οι ασθενείς να μην επωμίζονται το κόστος της μεταφοράς τους.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........