Η Παραλία Λασαία - Χρυσόστομος

 1456_2

Πρόκειται για ένα μικρό τουριστικό θέρετρο, το οποίο απέχει γύρω στα 75 χλμ. από το Ηράκλειο και λίγα χιλιόμετρα από τους Καλούς Λιμένες, στη θέση που βρισκόταν η αρχαία Λασαία, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Γόρτυνας

Στο Χρυσόστομο θα βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Η παραλία μπροστά από τον οικισμό έχει ψιλό βότσαλο και καθαρά νερά, ενώ δεν επηρεάζεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

XR

Αν βρεθείτε στον Χρυσόστομο, μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησίαςτου Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου, που σώζονται σήμερα και στην οποία οφείλει το όνομά του ο οικισμός.

αρχείο+λήψης+(2)

images

Δίπλα στον Χρυσόστομο, στα ανατολικά, βρίσκεται η παραλία Μάχα. Πρόκειται για μια μη οργανωμένη μικρή παραλία με ψιλό βότσαλο. Εκεί θα βρείτε μόνο μια ταβέρνα και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Συνεχίζοντας την πορεία στις παραλίες των Δυτικών Αστερούσιων, ανατολικότερα συναντάμε την παραλία Πλατιά Περάματα και τον ομώνυμο οικισμό με το μικρό λιμανάκι.

1457_2

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........